Repertoire

Naast uiterst dansbare muziek heeft Rumbanana ook een repertoire voor rustige momenten/ gelegenheden voor de luisteraars. Rumbanana staat voor een gezellige ongedwongen sfeer en gevarieerde muziek waardoor zowel de salsa-liefhebber, als iemand die niet zo thuis is in deze muziek, tot dansen wordt uitgenodigd.

Rumbanana’s “unplugged” dansmuziek uit het Caribisch gebied bestaat uit zowel traditioneel als populairder repertoire.

Traditional:
Op het programma staan onder andere: Salsa (bekend van Gloria Estefan), Cubaanse Son, Merengue uit Santo Domingo, Soca en Calypso uit Trinidad, Cumbia en Vallenato uit Colombia, Spaanse Rumba’s, Mexicaanse Bolero’s, Venezuelaanse walsjes en Braziliaanse Samba’s.
In het Cubaanse gedeelte van het repertoire neemt Rumbanana het publiek mee naar de “roots” van de hedendaagse Salsa, de authentieke Cubaanse Son in de traditie van o.a. “Buena Vista Social Club”, Cuarteto Patria, Sierra Maestra en Los Compadres: ongepolijste, “unplugged” dansmuziek van de straat.
Naast “klassieke Son” speelt Rumbanana ook moderne Cubaanse nummers van Los Van-Van, Original de Manzanillo, Orquesta Revé, en andere genres zoals de Domincaanse Merengue en de Colombiaanse Cumbia. De mix van authentiek, moderne en traditionele muziek zorgt voor een geheel eigen, fris en afwisselend repertoire.

Populair:
Deze muziek is bij veel mensen beter bekend is onder de naar “Zuid-Amerikaanse muziek”.